U kunt bij ons diverse soorten creatieve workshops volgen, zoals bijvoorbeeld:

  • Powertex (= beelden en andere objecten maken met textielverharder; ook geschikt om buiten neer te zetten)
  • Décopatch ( = het decoreren van voorwerpen met speciaal gekleurd papier in diverse dessins (over de 200 soorten aanwezig in het atelier); dit kan op alle ondergronden: metaal, hout, plastic, glas, karton, enz.)
  • Glaskralen branden. Deze workshop kan alleen op afspraak en niet in een groep. Voor deze workshop gelden aparte prijzen. 
  • Encaustic Art (= schilderen met gekleurde bijenwas en een warmtebron)
  • Mozaïeken
  • Werken op schildersdoek
  • Werken met servetten op hout, stof, enz.
  • (schilder) Uitwerkingen maken met acrylverf eventueel in combinatie met diverse mediums waarmee je kunt crackeleren, patineren, verven op textiel, one stroke technieken en nog veel meer kunt uitvoeren.
  • Porseleinverven
  • Sieraden maken
Workshoptijden
Het is mogelijk om tijdens de openingstijden van de winkel te komen “workshoppen“. U kunt zelf beslissen wat u wilt maken, of welke techniek u wilt leren en u bepaalt zelf hoelang u de workshop wilt doen. Dit kan een uur zijn, maar ook 4 uur of hoe lang u dan ook maar wilt. De workshops worden gewoon tijdens de winkelopeningstijden gegeven.  Vandaar ook de leuke prijzen voor een workshop!!
Het lesgeld (exclusief materiaalkosten!) :
Wij vragen per persoon per uur € 5,=(excl materiaal) We ronden (eventueel) de tijden af op kwartieren; dus per kwartier € 1,25   Bijvoorbeeld: U heeft 2 uur en een kwartier de workshop gevolgd, dan komt dat dus op € 11,25 aan lesgeld. Het ideale hiervan is, dat u rustig op uw eigen tempo kunt werken, zonder afhankelijk te zijn van de tijd. Wanneer u nog niet klaar bent met uw object, kunt u er ook voor kiezen om een volgende keer rustig verder gaan. (bijvoorbeeld bij mozaïeken)U mag ook gerust de hele dag blijven.Tijdens de workshops bestaat de mogelijkheid om koffie en thee te bestellen. Voor een kopje Senseo en of thee betaalt u € 1,00. Wij serveren ook heerlijke espresso, cappuccino en gewone verse koffie vanaf de kaart. MATERIAALKOSTEN:De materialen worden apart berekend: u kunt spullen uit de winkel kiezen en die materiaalkosten rekenen we apart van de kosten voor de workshop af.U koopt dus de benodigde materialen voor de workshop.
Aanbod workshops
Gezien het aanbod aan creative workshops, kunt u zelf kiezen wat u gaat maken tijdens een les. 
Wat moet u zelf meenemen?
Wanneer u een creatieve workshop volgt, kan het zijn dat u zelf iets moet meenemen. Wanneer u niet zeker weet of en wat u zelf mee moet/kunt nemen,  bel of mail ons dan even.
In ieder geval dient u altijd zelf uw penselen en/of kwasten mee te nemen, wanneer u iets doet met verf/schilderen.
Mocht u ze vergeten zijn dan kunt u deze bij ons kopen.
Dagworkshops
Wanneer u er een hele dag uit wilt zijn, dan organiseren wij dit ook voor u. Afhankelijk van wat u wilt, is het wellicht mogelijk om meerdere dingen op een dag te maken. Tussen de middag kunnen wij een lunch verzorgen, maar u kunt ook gerust uw eigen lunch meenemen.
Kinderfeestjes
Wanneer je je verjaardagspartijtje wilt vieren, ben je vanaf 4 jaar al welkom bij De Hobbywinkel. Tijdens je feestje krijgen jullie wat te drinken en een zakje chips en maak je samen met je vrienden en vriendinnen iets leuks wat je als jarige van te voren hebt uitgekozen. Iedereen neemt dan iets leuks mee naar huis.
Zo hebben jullie allemaal een heel leuk aandenken aan jouw partijtje!!! Kom even van te voren langs om uit te kiezen wat je zou willen maken!!
Vrijgezellenfeestjes
Wanneer je een vrijgezellenfeest moet organiseren ben je bij De Hobbywinkel ook aan het juiste adres. Je kunt de aanstaande bruid op een creatieve manier verrassen. 
Ook verzorgen wij een eventuele borrel, High Tea of lunch. Tijdens de creatieve workshop bestaat de mogelijkheid om koffie en thee te bestellen. Voor een kopje Senseo en of thee betaalt u € 1,00. Wij serveren ook heerlijke espresso, cappuccino en gewone verse koffie vanaf de kaart. Het is ook mogelijk om jullie eigen lekkers en drinken mee te nemen.
Voor meer “info op maat” bel of mail even naar De Hobbywinkel.
Vriendinnenfeestje
Wil je met een eigen groep langs komen voor een creatieve workshop om een
vriendin/zus/schoonzus/moeder/oma of iemand anders te verrassen, dan kan dat ook. Er zijn dan ook diverse extra’s mogelijk , zoals koffie met gebak, een high tea met bonbons enz. Vraag gerust naar de mogelijkheden!!
Personeelsfeesten
Hiervoor is het mogelijk dat er een creatieve workshop op locatie gegeven wordt.
U zorgt zelf voor een locatie, wij verzorgen de workshop. (tot 20-25 personen kunt u terecht in het atelier) Let wel: in dit geval niet tijdens de openingstijden van de winkel, maar graag een aparte afspraak maken.